top of page

Creating Contemporary, Communal Family Space

When Becky and Mike Oliver brought their home in Wayland, they knew they would be renovating. “The previous owner had a different style and the home felt dated,” Mike explains.

The current kitchen was closed off from the living area and the décor did not reflect the Oliver’s contemporary aesthetic. As parents of two young children, the couple wanted a more communal space that integrated family time with food preparation and eating. Becky and Mike wanted the flowing space to echo the woods surrounding their home by incorporating stained woods and clean lines. “We wanted the feel of a more contemporary house in the woods,” comments Becky.


The Olivers had turned to handymen for a few smaller updates, but they knew that the services provided by a comprehensive renovation firm would be essential for their kitchen and living area transformation. “We only have one kitchen, so it is a major disruption when it is not useable. We needed to make sure we were working with a company that could seamlessly handle the entire project so it could be completed on-time and on-budget,” says Mike.

The couple hired Morse Constructions to design and build the integrated kitchen and living space. The resulting design called for the removal of an entire load-bearing wall and corner; a complete gut and rebuild of the kitchen; removal of cabinetry in the living area; and the re-construction of a more modern fireplace/entertainment area.


Before

After

Construction began in July 2020 and completed right on time despite COVID-19 protocols. Becky and Mike said that they felt very safe working with Morse during the pandemic thanks to the entire crew’s attentiveness to pandemic precautions.


The couple and their two children having been enjoying their new space, saying the renovation “completely fulfilled our vision. There’s nothing we would have done differently!”

Comments


greater boston remodel contractor

Download our FREE eBooks

Click Here

Join Our Mailing List

bottom of page